Snow Trangia

2. února 2010 v 6:01 | Text/foto: Tlampač |  BIWAK
V sobotu ráno jsme vyrazili na výlet a ani moc nedoufali v to, že na Trangii budeme vařit něco jiného než kávičku a svařáčka. Nakonec došlo i na těstoviny (pastu)v Boloňské omáčce (pasta byla jen instantní avšak dobře jsme udělali, protože hospoda U tety bola zatvorená ovšem nezavrhujte ji, pač je malebná).
Hořák Trangie byl od minula plný lihu, dal jsem si jej raději do nitra batohu - proč, hned vysvětlím. Na podzimních výletech se totiž Trangia chovala lenivě, protože pokud se líh hodně ochladí, dlouho trvá než se začne ohřívat a poté i odpařovat, což je logické - hm. Zato na tomto zimním tripu vzbudila Trangia můj úžas. Na stříškou krytém posezení cyklostezky pod Hřebečským hřbetem jsme vařič zapálili a na jednu jeho náplň lihu zrobili si kávičku s mlékem, také svařené vínko zavonělo zasněženou krajinou a těstoviny byly al-dente i když bylo kolem nuly, spíše však mrzlo. Použil jsem dokonce zmírňovač plamene na zhášecím víčku. Funguje dobře, rozvášněnou švédskou dámu Trangii to zklidnilo a těstoviny jsem dovařil na mírném plameni. Nebýt tohoto prima občerstvení, těžko bychom vystoupali serpentinami až nahoru na Hřebeč a prošli tisícikilometrovou vsí zvanou Kamenná Horka až k vlaku.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama